Τι στρώμα να επιλέξω και γιατι;

LATEX

Το latex είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από το γαλακτώδη υγρό που εξάγεται από το δέντρο καουτσούκ.

Το latex είναι ένα ελαστικό υλικό , χαρακτηριστικό που το καθιστά κατάλληλο να υποστηρίζει άτομα που ασκούν υπερβολική πίεση στους γοφούς , τους ώμους και τα περιγράμματα , παρέχοντας τη σωστή ευθυγράμμιση.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του (που κερδίζει τους περισσότερους) είναι η απομόνωση της κίνησης. Όταν δηλαδή ο ένας εκ των δύο συντρόφων στριφογυρίζει , η κίνηση δεν μεταφέρεται στην άλλη πλευρά του στρώματος.

Είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό με διάρκεια που ξεπερνάει τα άλλα είδη στρωμάτων 2 με 7 χρόνια. Επίσης είναι βιοδιασπώμενο και δεν μυρίζει , λόγω της περιορισμένης μη αεριοποίησής του και λόγω της φυσικότητάς του.

Όσον αφορά στη σκληρότητά του είναι κάτι για το οποίο μπορείτε εσείς να προσαρμόσετε στις δικές ανάγκες. Μπορείτε δηλαδή να πάρετε ένα στρώμα στο οποίο η μία  πλευρά του να είναι πιο μαλακή ή πιο σκληρή από την άλλη.

Αν ψάχνετε για ένα κορυφαίο στρώμα , η επιλογή του latex μοιάζει να είναι η καταλληλότερη , γιατί τα πλεονεκτήματα ενός φυσικού υλικού το καθιστούν απλά ιδανικό.

Memory Foam

Το Memory Foam κατασκευάζεται από μία ουσία που ονομάζεται Ελαστική Βισκόζη (Viscoelastic) και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 για τις θέσεις των αεροπλάνων της NASA. Η ελαστική  βισκόζη αποτελείται απο ανοιχτές κυψέλες , ( καλή κυκλοφορία του αέρα εσωτερικά του στρώματος) οι  οποίες όταν συμπιέζονται μετατοπίζονται , με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματός σας.

Το Memory Fast είναι ένα μαλακό υλικό , εξαιρετικό στο να απορροφά την ενέργεια , αγκαλιάζει το σώμα και κατανέμει ομοιόμορφα το σωματικό βάρος. Επίσης ανταποκρίνεται στη θερμότητα και την πίεση και ανακτά την αρχική του μορφή , μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι.   Τα παραπάνω  χαρακτηριστικά το καθιστούν ως πολύ άνετο.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου σε ένα στρώμα Memory Fast , ελαχιστοποιούνται οι συχνές αλλαγές θέσεις και σαν αποτέλεσμα της απορρόφησης πίεσης επέρχεται η ανακούφιση από ενοχλήσεις του αυχένα , της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης.

Ανατομικά  στρώματα 

Τα στρώματα με ανεξάρτητο  pocket ελατήριο ακολουθούν τις κινήσεις του σώματός  σας και όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένουν  ανθεκτικά και λειτουργικά. Παράλληλα , αγκαλιάζουν όλες τις αρθρώσεις και χάρη των προδιαγραφών τους , προσαρμόζονται στην φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης.

Επίσης , το ανεξάρτητο ελατήριο έχει τη “μαγική ” ιδιότητα να αποτρέπει τη μεταφορά της κίνησης από τη μια στην άλλη  πλευρά του στρώματος.

Ορθοπεδικά στρώματα

Τα στρώματα  με συνδεδεμένο bonnel ελατήριο , υποστηρίζουν  την σπονδυλική στήλη  και την βοηθούν  να μην κυρτώσει.

Στο ορθοπεδικό στρώμα ευθυγραμμίζεται ο κορμός και περιορίζονται οι πιέσεις που δέχεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γενικότερα , όσον αφορά στην κατηγορία στρώμα με ελατήρια , έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τη σκληρότητα και την ελαστικότητα που ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπό μας.

Συνδυάζοντας το κατάλληλο για μας ελατήριο , με latex , memory foam , κοκοφοίνικα , οργανικό βαμβάκι , μαλλί και άλλα κατάλληλα υλικά , έχουμε φτιάξει το σωστό στρώμα για τον καθένα ξεχωριστά.

Ότι στρώμα κι αν επιλέξετε να έχετε γνώμονα το εξής :

Η αντικειμενική σκληρότητα και η μέση  πίεση,  συνδέονται με τη συνολική άνεση που νιώθει κανείς και με την μικρότερη  δυσκολία  στην κίνηση πάνω στο στρώμα. Αυτό είναι το ιδανικό στρώμα για έναν ιδανικό ύπνο!!!